Set within the Camberwell Conservation Area this project was a complete overhaul of a double fronted Georgian detached villa.

Redundant chimney breasts were removed, a new stair constructed and the lower ground floor was tanked. An oak and zinc-clad extension was constructed to accommodate a new master bedroom with large bi-folding oak windows creating a connection between the living space and the garden. The kitchen was moved to the back of the house, both to create a building heart for entertaining and also reinstating the original Georgian proportions of the reception room.

Internally, bespoke oak cabinetry and joinery incorporating a series of sliding doors was created to extend from the entrance hallway to the garden extension. A shower room was installed, finished with hexagonal, handmade tiles. Oak flooring was laid, providing a reflective natural surface to offset the dark bronze ironmongery details and sculptural light fittings.